Tuesday, 21 February 2017

BBMA Forexku

Assalamualaiku dan Salam Sejahtera..

    Hai..hari ni saja Fiza nak share cerita menjadi seorang trader.Opss...hehe..Fiza suka menceburi bidang yang tidak ramai memilih kerana 'high risk high return' tu lah yang alwyas make me happy.Forex tu senang je..always keep it..Forex will be easy to you.
Tapi lately jarang dah tengok chart.Sebab fiza sibuk mencuba perkara baru.Fiza dalam dunia trading ni almost 1 and half years dah.Fiza dan En.suami tersayang lah yang ceburi.Dari mana Fiza kenal Forex? Dari MLM tau..tapi MLM lain.Itulah pengalaman jatuh bangun Fiza.

    Sekarang buat Shaklee pun MLM tapi Shaklee MLM berdasarkan syariah islam.Best join Shaklee.Fiza join shaklee untuk kesihatan keluarga dan Fiza suka berbisnes dengan berkomunikasi dengan orang lain.Sebab tu even fiza dalam bidang trading pun Fiza still join shaklee.Cari pengalaman.

    Fiza guna teknik Cikgu Oma Ally di mana dia lah pengasas BBMA ni.BBMA best sangat,sesiapa yang mengguna kan teknik ini akan rasa nikmatnya.Jangan lah berputus asa jika anda sering loss dalam trading.Kerana 'loss' la korang maikn gali ilmu itu.Macam Fiza dan En.suami la.Tapi kami percaya tiada pelaburan yang kecil dangan usaha sebesar tahi hidung sahaja dah boleh kaya.Rajin tu penting.

BBMA itu apa?
BB - bolinger band
MA - moving averange

   Yang penting best sekali Fiza dan En.suami consume B complex Shaklee untuk kawal emosi kami semasa trade.Yang penting dalam trading yang di tekan kan oleh Cikgu OA adalah emosi.Teknik anda hanya 40% lagi 60% dalam diri masing masing.Emosi itu penting.Macam mana entry di demo macam itu lah entry di real account.Cuma margin kena jaga..hehe..Fiza trade start account kecil je.So entry 0.01 USD sahaja.Target pips more to profit more.Dalam BBMA ni yang penting perjalanan nya wajib jumpa semua ni.

Extreme - TP Wajib - MHV - CSA kukuh - Reentry - Momentum

    Sabar yang paling penting dalam BBMA.BBMA ni jika menguasai multi timeframe fuhh..korang semua boleh tengok pergerakan chart tu macam mana.Fiza dulu pernah belajar teknik SND supply and demand / SNR support and resistant / GHOST / ATUK PEMALU dan banyak lagi tak ingat dah banyak sangat.Tapi Fiza dalam banyak banyk BBMA la paling kuat dan semua dah tertulis di sana.



      Ini adalah salah satu entry Fiza yang lama.Boleh Follow instagram saya @syafizakdr.Hanya untuk paparan entry anda dan study kenapa kami entry di sana sahaja ya.Nak tahu lebih lanjut pasal forex follow rapat rapat ye blog ni.Jangan lupa ambil B complex Shaklee sebelum masuk bilik trading.Untuk dapatkan B Complex boleh whatsapp Fiza ye di 0199174095.



Sekian Dari Fiza..semoga bermanfaat.

 

No comments:

Post a Comment